Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar individueel keuzebudget in cao

Onderzoek naar individueel keuzebudget in cao

Zelf kunnen bepalen welke arbeidsvoorwaarden voor jou wel gelden en welke niet. Het ziet er naar uit dat de cao Kinderopvang steeds meer maatwerk wordt nu FCB in samenwerking met de vakbonden en brancheorganisaties een onderzoek gaat doen naar invoering van de arbeidsvoorwaardenwinkel.

Welke voorwaarden passen bij jou?
In het cao akoord Kinderopvang 2010-2011 zijn er al afspraken gemaakt om onderzoek te doen naar de mogelijkheden om deze nieuwe service ook voor medewerkers in de kinderopvang mogelijk te maken. De arbeidsvoorwaardenwinkel houdt in dat werknemers een budget meekrijgen waarmee ze zelf kunnen bepalen aan welke arbeidsvoorwaarden ze dit willen besteden. Dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van de levensfase van de werknemer, maar te denken valt aan zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof of fiscale regelingen voor bijvoorbeeld oudere medewerkers enzovoort. 

Quickscan
De invoering van een dergelijke arbeidsvoorwaardenwinkel heeft nogal wat voeten in de aarde. Cao-partijen zullen afspraken moeten maken over welke arbeidsvoorwaarden er zijn en wat daarvan de geldwaarde is. Maar eerst zal er een quickscan worden gestart die een beeld moet opleveren wat de invoering betekent voor HR-processen zoals de salarisbetaling en voor de maatwerkafspraken. Ook wordt gekeken naar de effecten voor automatisering en de administratieve organisaties van organisaties in de branche.

Denk en praat mee
P&O’ers, salarisadministrateurs, leden van de OR, PVT en kaderleden van vakbonden worden uitgenodigd om mee te denken over de mogelijkheden om dit systeem in de kinderopvang in te voeren. De workshops zijn gepland op woensdag 1 en donderdag 2 september in Utrecht. Lees hier meerover deze bijeenkomsten >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.