Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM vervolgt bso-eigenares na verdrinking

De 44-jarige eigenares van bso Jungle Jane Kids wordt samen met een 21-jarige man door justitie vervolgd wegens dood door schuld. De verdachten begeleidden op 22 juli 2013 een groep kinderen naar een strandje. Daar verdronk een 5-jarig jongetje.
OM vervolgt bso-eigenares na verdrinking
Foto: ANP

Het OM maakte vandaag bekend dat de zaak een vervolg krijgt in de rechtbank. De 44-jarige vrouw was met vijf kinderen van Jungle Jane kids op pad. Het jongetje hoorde niet bij de bso, maar kende de andere kinderen wel. De 21-jarige man zou de neef van het jongetje zijn. Het kind verdween aan het strandje aan de Bert Haanstrakade onder water. Het jongetje had geen zwemdiploma.

Verhoor

Het tweetal werd kort na de dramatische gebeurtenis al verhoord door de politie. Waarschijnlijk waren ze het kind uit het oog verloren. Nadat de neef alarm sloeg waren de politie en brandweer snel ter plaatse. Duikers van de brandweer haalden het jongetje vervolgens uit het IJmeer, waarna hij gereanimeerd werd. Kort na aankomst in het ziekenhuis overleed hij.

Meer informatie over de zaak

Nabestaanden

De nabestaanden zijn door de officier van justitie op de hoogte gebracht van de zaak. Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak dient.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.