Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe subsidieronde voor gezonde voeding in de kinderopvang

Coaches Gezonde Kinderopvang kunnen vanaf 12 juni een overheidssubsidie van maximaal 500 euro aanvragen om op de kinderopvang aan de slag te gaan met gezonde en duurzame voeding, zoals het aanschaffen van spullen voor een moestuin.
Fotolia

De kinderopvangsector telt steeds meer opgeleide coaches Gezonde Kinderopvang; pedagogisch medewerkers die de training Een Gezonde Start hebben gevolgd en zich inzetten voor een gezondere leefstijl op de kinderopvangorganisatie waar zij werken.

Subsidie

Om deze coaches te ondersteunen, kunnen zij vanaf 12 juni de subsidie ‘Lekker naar Buiten’ aanvragen. Coaches kunnen voor maximaal 500 euro activiteiten bekostigen of materialen aanschaffen voor een voedingsgerelateerde activiteit met de kinderen. Doordat er veel belangstelling is voor deze subsidie, kan een coach Gezonde Kinderopvang voorlopig één keer meedoen. Coaches die deze subsidie eerder al hebben aangevraagd, kunnen niet meedoen. Een andere coach in dezelfde organisatie mag de subsidie wel aanvragen.

Klik hier om in te loggen op eengezondestart.nl en de subsidie aan te vragen >>

Gezonde Kinderopvang is een initiatief van de ministeries van VWS en SZW. Landelijke kennis- en onderzoeksinstituten werken hierin samen, ondersteund door branche- en koepelorganisaties. De coördinatie ligt bij RIVM Centrum Gezond Leven en het Voedingscentrum.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.