Nederlandstalig taalspeelhuis helpt peuters bij taalverwerving

Op het plein van basisschool De Bloemberg in Nijmegen is deze maand het eerste Nederlandstalige taalspeelhuis geopend. Hiermee kunnen kinderen die het Nederlands niet goed spreken, de taal spelenderwijs leren. De peuters van de naastgelegen opvang van KION maken ook volop gebruik van het huis. De eerste resultaten lijken positief.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Het taalspeelhuis in Nijmegen.

Bij KION zijn ze er maar wat blij mee: het eerste Nederlandse taalspeelhuis voor peuters en kleuters. In het huis kunnen kinderen spelen en op ingebouwde schermpjes allerlei taalspelletjes doen. Het idee is dat zij hiermee hun woordenschat spelenderwijs uitbreiden. ‘De verwachting is dat kinderen meer dan tweeduizend woorden en eenvoudige alledaagse conversaties leren. Dat is een hele stap, zeker voor niet-Nederlandstalige kinderen.’

Taal verwerven

Dat zegt Paula Fikkert, taalwetenschapper en hoogleraar Eerste taalverwerving en fonologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij is als onderzoeker betrokken bij het project. Haar onderzoeksvraag gaat over hoe peuters en kleuters taal verwerven.

0
635

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.