Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nationale Voorleesdagen 2022: lees je mee?

Nog even en dan starten de Nationale Voorleesdagen 2022: van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari. Lees voor uit de speciale mini-editie van het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’, versier de groep of organiseer een (meertalig) voorleesontbijt!
nationale-voorleesdagen-2022-lees-je-mee
skynesher / Getty Images / iStock

Van lezen kunnen wij geen genoeg krijgen. En we hopen dat jij dit als pedagogisch professional net zo belangrijk vindt. Want elk kind is gebaat bij het horen van mooie verhalen. Niet alleen voor de eigen (taal)ontwikkeling, maar ook voor de gezellige momenten en de herinneringen die worden gemaakt tijdens het voorlezen.

Voorlezen stimuleren

Daar wordt speciaal aandacht voor gevraagd tijdens de jaarlijks terugkerende campagne ‘De Nationale Voorleesdagen’. Het doel is om voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar te stimuleren. Dit heeft verschillende voordelen, waaronder het positieve effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip.

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door Stichting CPNB. Tijdens De Nationale Voorleesdagen, van 26 januari tot en met 5 februari 2022, verschijnt van het Prentenboek van het Jaar een unieke mini-editie. Wil je meer doen dan voorlezen? Bekijk het lesmateriaal bij het boek.

Het Nationale Voorleesontbijt

Op 26 januari is de aftrap met Het Nationale Voorleesontbijt: in het hele land lezen bekende en niet-bekende Nederlanders voor in de kinderopvang, op scholen en in bibliotheken en boekhandels. Traditiegetrouw leest ook Prinses Laurentien voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt. Dit jaar doet zij dat in Integraal Kind Centrum het Duet in Uithoorn.

Meertalig Voorleesontbijt

Kinderen met een andere culturele achtergrond in de groep? Tijdens De Nationale Voorleesdagen zijn er gratis vertalingen beschikbaar van het Prentenboek van het Jaar in het Pools, Turks en Arabisch. Informeer bij de bibliotheek of zij de vertalingen in huis hebben.

Meedoen? Lees meer over de activiteiten die door het hele land plaatsvinden >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.