Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Naschoolse opvang moet Limburgse school redden

Marianne Velsink
Ouders in het Limburgse Schin op Geul vrezen het voortbestaan van de basisschool in hun dorp. Door naschoolse opvang bij vaste gastouders te organiseren, hopen ze het leerlingenaantal op te schroeven.
Naschoolse opvang moet Limburgse school redden
Foto: ANP

De basisschool in Schin op Geul, St-Antonius, balanceert rond de kritieke grens van vijftig leerlingen. Duikt het aantal leerlingen op 1 oktober definitief onder de vijftig, dan moet de school haar deuren sluiten. Dit meldt het Limburgse medium 1Limburg Ouders in het dorp willen de school graag voor Schin op Geul behouden. Zij komen daarom in actie door naschoolse opvang te organiseren die verbonden is aan de school.

Groei leerlingen

Volgens de ouders is de behoefte aan onderwijs in het Limburgse dorp niet zo klein als scholenkoepel Innovo doet geloven. Zij verwachten voor de komende jaren een toename van het aantal potentiële leerlingen. Maar door de dreigende sluiting van de school, kiezen ouders uit voorzorg voor andere scholen in de buurt. Ouders vrezen dat het leerlingenaantal daardoor inderdaad onder de vijftig komt te liggen. Dat is niet nodig, vinden zij.

Leegstand basisscholen

Nog even en we hebben 100 voetbalvelden teveel aan vierkante meters basisschool. Door de krimp en het samenvoegen van voorzieningen voor kinderen in één gebouw, is er binnenkort 620.000 vierkante meter over. Lees meer >>

Gastouders

Om ouders in het dorp meer te bieden dan alleen onderwijs, organiseren ouders naschoolse opvang. Het plan was om zelf een bso op te zetten in het pand van de school. Maar het schoolgebouw voldoet niet aan de eisen. Daarom hebben de ouders besloten gastouders aan de school te verbinden waar ouders naschoolse opvang kunnen afnemen. Met deze extra service in het dorp, hopen de ouders de definitieve sluiting van de school toch nog te kunnen voorkomen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.