Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mogelijk nieuwe misbruikzaak Tilburg

Mogelijk nieuwe misbruikzaak Tilburg

De zedenpolitie en het Openbaar Ministerie zijn naar aanleiding van een aangifte en twee meldingen een onderzoek begonnen naar mogelijk ‘grensoverschrijdend gedrag door een volwassene’ bij een peutergroep van kinderdagverblijf Boemerang in Tilburg.

Bijeenkomst
De ouders van de kinderen uit de peutergroep zijn dinsdagavond op een bijeenkomst bijgepraat en de ouders van de kinderen in andere groepen zijn woensdag met een brief geïnformeerd. Volgens meldingen van ouders hebben hun kinderen uitlatingen gedaan over het grensoverschrijdend gedrag. Er zijn op dit moment geen verdachten, zo staat in de brief. Het Openbaar Ministerie in Breda bevestigt dat er een strafrechtelijk onderzoek loopt en dat de aangifte en meldingen zijn ontvangen. De politie doet over het onderzoek geen mededelingen.

Emotioneel
Directeur Harriëtte Griep van de kinderopvang zegt dat de aangifte en meldingen dateren van voor de zomer en onafhankelijk van elkaar binnen zijn gekomen. De bijeenkomst dinsdagavond vond plaats op initiatief van het kinderdagverblijf. Aanwezig waren de officier van justitie, de politie en medewerkers van de GGD. De bijeenkomst was emotioneel. Ouders reageren volgens haar boos en verdrietig. De directie hoopt dat er snel meer duidelijkheid voor de ouders komt.

Bekijk hier een nieuwsitem van Omroep Brabant >>

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.