Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Moeders stoppen met werken door bezuinigingen

Moeders stoppen met werken door bezuinigingen

31 procent van de werkende moeders overweegt minder te gaan werken of helemaal te stoppen met werken als het uurtarief voor kinderopvang wordt verlaagd naar 5 euro. Dit blijkt uit onderzoek van de organisatie Voor Werkende Moeders (VWM) onder 569 respondenten.

Regering:’vrouwen werken wel door’
Marjet Winsemius is oprichtster van VWM hoort moeders afvragen waarom zij nog zouden blijven werken als ze evenveel verdienden als dat ze kwijt zijn aan de kinderopvang. Dat terwijl politici zeggen dat een lagere kinderopvangtoeslag er juist niet toe zal leiden dat vrouwen minder gaan werken. Zij baseren zich op een onderzoek van het Centraal Planbureau (CPb) van vorig waaruit blijkt ondanks de groei van gebruik van kinderopvang het aantal werkende vrouwen niet is gestegen. Lees hier meer over dat onderzoek >>
Het kabinet is van plan de kinderopvangtoeslag de komende jaren te verlagen. Die bezuiniging moet in 2015 ongeveer 450 miljoen euro opleveren.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.