Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Miljoenennota: werkgevers gaan meer betalen

Uit de voortijdig uitgelekte Miljoenennota blijkt dat werkgevers meer gaan meebetalen aan de kosten van kinderopvang. De werkgeversopslag stijgt van 0,34 procent in 2011 naar 0,5 procent in 2015. Dit is nog niet genoeg om tot een derde van de uitgaven voor kinderopvang te komen, zoals het uitgangspunt van het kabinet ooit was.

Werkgevers dragen door middel van de opslag op de sectorfondspremie (Wgf-premie) en de opslag op de premie voor het uitvoeringsfonds voor de overheid (Ufo-premie) bij in de kosten kinderopvang. De lastenverzwaring voor de werkgevers lijkt geen invloed te hebben op de bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag voor ouders.

Overige maatregelen 
De andere aangekondigde maatregelen in de Miljoenennota:

– Er wordt komend jaar 420 miljoen euro bezuinigd op de kinderopvang. Ouders gaan meer betalen, waarbij rekening wordt gehouden met de lagere inkomens. Ook wordt de hoogte van de kinderopvangtoeslag gekoppeld aan het aantal gewerkte uren door de minst werkende partner.

– De kinderbijslag gaat omlaag met € 35 per jaar per kind.

– Het kindgebonden budget gaat iets omhoog maar wordt tevens beperkt tot de eerste twee kinderen in een gezin.

– De maximum uurprijs die als basis dient voor de kinderopvangtoeslag wordt in 2012 niet geïndexeerd.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.