Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meld je aan voor de ontwikkelteams van Expertisecentrum Kinderopvang

Het Expertisecentrum Kinderopvang gaat zich in 2021 richten op een aantal nieuwe onderwerpen, waaronder risicovol spel. Daarvoor zoekt het Expertisecentrum pedagogisch professionals die hun kennis en ervaring willen inzetten in ontwikkelteams.
Foto: Pixabay

Wil jij jouw kennis in de kinderopvang delen ter verbetering van de kinderopvang? Dan is deelnemen aan een ontwikkelteam misschien wel iets voor je. Elk ontwikkelteam bestaat uit een onderzoeker en ongeveer zeven pedagogisch professionals die werkzaam zijn bij een kinderopvangorganisatie (pedagogen, pedagogisch coaches/beleidsmedewerkers).

Onderwerpen 2021

De drie ontwikkelteams gaan zich in 2021 bezighouden met de volgende onderwerpen:

  • Samenwerking met ouders
  • Risicovol spel
  • Pedagogische kwaliteit in de complexiteit van een verticale groep

Werkwijze ontwikkelteams

Hoe gaat een ontwikkelteam aan de slag? Elk team komt drie keer een dag bij elkaar om te werken aan het betreffende onderwerp; analyse van relevante wetenschappelijke artikelen en al bestaande praktijkvoorbeelden, inbreng van eigen praktijkervaringen en het in gesprek komen tot een gezamenlijke kennisbasis: kennis die iedereen binnen de kinderopvang zou moeten hebben over het betreffende onderwerp.

De bijeenkomsten van de ontwikkelteams zijn in Utrecht en starten in april 2021.  De twee andere data zijn in juni en oktober. Deelname is gratis. We zoeken deelnemers die of affiniteit hebben met het betreffende onderwerp of in hun eigen organisatie daar recent aandacht aan hebben besteed of dat van plan zijn.

Aanmelden ontwikkelteam

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: ditis@expertisecentrumkinderopvang.nl onder vermelding van het onderwerp waar je mee aan de slag wilt gaan. Aanmelden kan tot 31 januari 2021.

Benieuwd naar de opbrengst van de ontwikkelteams van 2020? Bekijk hier.
Een van de deelnemers schreef een blog over de deelname aan een ontwikkelteam. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.