Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meld je aan: online kennis-deelsessie Ontwikkelingsgericht buitenspelen

Jonge kinderen ontwikkelen zich door te spelen en buitenspelen biedt daarbij unieke kansen. Wil je hier meer over weten? Meld je aan voor de online kennisdeelsessie Ontwikkelingsgericht buitenspelen van het Landelijk Expertisecentrum Jonge Kind (LEJK).
buitenspelen
Beeld: AdobeStock

Voor kinderen is buitenspelen niet alleen maar leuk, het is ook onmisbaar voor hun ontwikkeling. Zo kan buitenspelen de motorische, sociale, cognitieve en creatieve vaardigheden bevorderen. Ook gaan kinderen sociale contacten aan: ze sluiten vriendschappen en leren rekening te houden met elkaar. Al deze interacties leiden tot ontwikkeling, zo meldt het LEJK op hun site. Tijdens een kennisdeelsessie op 24 november geven gastsprekers Marijke Bertu en Yvonne Leenders een presentatie over Ontwikkelingsgericht buitenspelen.

Inhoud kennisdeelsessie

In hoeverre wordt de speelleertijd buiten optimaal benut? Een reflectie op de kwaliteit en het rendement van het spel buiten. Hoe kun je het buitenspel op scholen en in kindercentra optimaliseren ten gunste van de ontwikkeling van jonge kinderen? Dit zijn vragen die centraal staan tijdens deze online kennisdeelsessie.

Meer informatie en aanmelden

De online kennisdeelsessie Ontwikkelingsgericht buitenspelen vindt plaats op 24 november van 16.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie en aanmelden, klik hier >>

Steeds meer ouders lijken te kiezen voor een groene kinderopvang. Zij willen dat hun kroost volop vrij kan buitenspelen in een gezonde, natuurrijke omgeving. Belangrijk, want kinderen die veel buiten zijn bewegen meer, zijn gezonder en ontwikkelen zich op allerlei vlakken beter. IVN Natuureducatie vindt daarom dat een groene, natuurrijke kinderopvang de norm moet worden >>

Bron: LEJK

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.