Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Man met strafblad vervalst diploma en werkt twee dagen bij BSO

Een man van 22 heeft vorig jaar zijn papieren vervalst om vervolgens een paar dagen bij een buitenschoolse opvang te werken. Hij viel al snel door de mand en moest onlangs voor de rechter verschijnen.
rechter
Beeld: iStock

De

Registreren

1 REACTIE

 1. Uitzenders, detacheren en platformwerk.
  Slim ingespeeld op het personeelstekort in de kinderopvang.
  Werving en selectie ondermaats, informatievoorziening bedroevend en kennis over de CAO kinderopvang, veelal ontoereikend.

  Zo presteren er meerdere even geleden dat er altijd een BTW vrijstelling is voor de dienstverlener in de kinderopvang, ziet een tweede op hun site het onderscheid niet tussen erkende VE scholing en een erkend VE programma, en een volgende beschikt over 2 sets algemene voorwaarden met wisselende inhoud.

  Überhaupt is het niet te volgen waarom de kinderopvangbranche zelf niet werving en selectie toegepast. Deze ‘’oplossing’’ voor de flexibele inzet van personeel, blijkt al geruime tijd een wurgscenario voor de kinderopvang en haar medewerkers, loondienst én ZZP er.
  Een quickfix voor een langdurig probleem welke in stand wordt gehouden, mede door de branche zelf.

  Inmiddels spelen deze uitzendbureaus opnieuw sterk in op de onrust welke ontstaan is onder de mogelijk nieuwe eisen m.b.t de inzet van ZZP ers in de kinderopvang en mikken op de verplaatsing van, naar een loondienst-uitzendconstructie om de eigen zakken gevuld te houden.

  Angst creëren, mooie praatjes en tot slot (aanbreng) bonussen. Kinderopvang Nederland wordt in de maling genomen, afhankelijk gemaakt en uitgemolken door dergelijke partijen.
  Weer neemt de branche zelf een stap te laat om de instroom van personeel naar zich toe te trekken…zucht.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.