Zzp’ers in de kinderopvang: VAR verdwenen

Voor zzp’ers en hun opdrachtgevers is inmiddels het nodige veranderd. Sinds 1 mei jl. is de VAR definitief verdwenen. Dit is het gevolg van de nieuwe Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA). Wat betekent dit voor de kinderopvang?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
bedrijfsvoering kinderopvang
  1. een algemene modelovereenkomst;
  2. een voorbeeldovereenkomst voor branches en beroepsgroepen, of
  3. een individuele overeenkomst.

Van belang is dat de werkzaamheden, zoals die in de opdrachtovereenkomst zijn opgenomen, ook daadwerkelijk zo worden verricht. In dat geval hoeft de opdrachtgever geen loonheffingen in te houden.

Modelovereenkomsten

Op de website van de Belastingdienst zijn verschillende voorbeeldovereenkomsten te vinden die kunnen worden gebruikt. Als zo’n overeenkomst wordt gebruikt, is het van belang te verwijzen naar het in die overeenkomst genoemde kenmerk en beoordelingsdatum.

Het is niet verplicht om

0
66

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.