Vertrouwen

Autonomie, werkdruk, werkplezier: het staat allemaal onder druk. In de kinderopvang, in het onderwijs, in nog heel wat andere sectoren. Werknemers moeten hun eigen verantwoordelijkheid nemen, maar ze moeten ook heel veel meer. Van de baas, van de inspectie, van ouders, van de maatschappij.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Uit onderzoek van de FNV en de SP bleek dat pedagogisch medewerkers veel van hun werk houden, maar gefrustreerd raken door werkdruk, baanonzekerheid, administratieve rompslomp en wisselend beleid. Tegelijkertijd zien we dat het voor de kinderopvang steeds moeilijker wordt om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden.

Uit het onderzoek ‘Flexibiliteit, zekerheid en ervaren werkdruk in de kinderopvang’ bleek dat zowel werkgevers als werknemers behoefte hebben aan meer stabiliteit. Dat komt mooi uit, zou je denken, want de IKK eist ook meer stabiliteit op de groep. Om ervoor te zorgen dat baby’s zich goed kunnen hechten, moeten ze twee vaste gezichten krijgen.

0
42

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.