Opvang voor kwetsbare kinderen

Met zestig jaar historie is Dikkertje Dap van de Van Veldhuizen Stichting een begrip in Rotterdam. Een bijzondere 'Kinderopvang Plus' die niet alleen kinderen met een zorgvraag helpt, maar ook kwetsbare gezinnen extra steun biedt. De decennialang opgebouwde expertise wordt nu in een methodiek gegoten, Plus², waarmee ook andere kinderopvangorganisaties kunnen werken. Een gesprek met directeur Renate Verschoor (45).

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Renate Verschoor

De geboorte van Dikkertje Dap gaat terug naar 1957. De Rotterdamse wijk Crooswijk, een volkswijk met slechte woningen, telt veel jonge, onervaren gezinnen met opvoedingsproblemen. Dominee Van Veldhuizen en zijn dochter Marietje zien dat de jonge buurtkinderen rust en structuur nodig hebben, daarom beginnen ze een dagverblijf voor nul- tot vierjarigen als een veilig tweede thuis. Ouders worden tegelijkertijd geholpen bij de opvoeding. Zes decennia later is de door gemeente gesubsidieerde organisatie flink gegroeid. ‘We hebben twee takken: dagverblijf Dikkertje Dap en Twinkeltje, een bureau voor opvoedingsondersteuning. We hebben zeventig kindplaatsen op vijf locaties’, vertelt Renate Verschoor, die

0
106

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.