Maak gebruik van elkaars expertise

De kinderopvang en de jeugdgezondheidszorg kunnen veel meer baat hebben bij elkaars expertise. Dat vindt Anne-Katrien Ausems, jeugdverpleegkundige bij de GGD Hart voor Brabant. Het begint met een goede samenwerking.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Waarom is samenwerking tussen de kinderopvang en de jeugdgezondheidszorg zo belangrijk?
‘Als je preventie wilt inzetten om kinderen zo goed mogelijk op te laten groeien, moet je bij het begin beginnen. Omdat heel veel kinderen naar een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal gaan, ligt daar een grote mogelijkheid om intensief aan de slag te gaan met kinderen en hun ouders.’

Maar jullie zien deze ouders en hun kinderen ook op het consultatiebureau. Is dat niet voldoende?
‘Wij zien de kinderen inderdaad een aantal keren voor hun vierde verjaardag. We kijken dan of het kind een gezonde ontwikkeling doormaakt, of het opgroeit in

0
53

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.