Inclusie van kinderen

Een sterker netwerk, toegenomen competentie van pedagogisch medewerkers en leerkrachten, meer zelfvertrouwen: dat zijn enkele uitkomsten uit het onderzoek naar het effect van PACT. Maar vooral helpt PACT de doelstelling te realiseren: inclusie van alle kinderen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ieder kind krijgt de kans om in zijn eigen omgeving mee te kunnen doen, erbij te horen en vooruit te komen. Dat is de doelstelling van PACT, een samenwerkingsverband tussen pedagogisch professionals uit kinderopvang, peuterspeelzaal, onderwijs, zorg en wetenschap. Zeven zogenoemde proeftuinen geven die doelstelling vorm, op hun eigen manier. De proeftuinen van PACT zijn nu lang genoeg bezig dat het gerechtvaardigd is om conclusies te trekken. Jeannette Doornenbal, lector Integraal Jeugdbeleid (Opvoeding, Onderwijs en Opvang) aan de Hanzehogeschool Groningen, leidt het wetenschapsteam van PACT en is nu bezig met de eindrapportage. De resultaten zijn al wel in kaart

0
362

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.