Ik denk dat uw kind autisme heeft’

Vroegtijdig herkennen van autisme kan kinderen én ouders enorm helpen. Het kind profiteert dan al jong van de juiste begeleiding. Pedagogisch medewerkers hebben een belangrijke taak bij het observeren en signaleren, maar hebben daarbij meer handvatten nodig. Dat vindt directeur Swanet Woldhuis van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In je dagelijks werk valt je op dat de tweejarige Job anders is. Hij praat nauwelijks, lacht zelden en gedraagt zich niet sociaal in de groep. Of: je hebt een vermoeden dat Patrick een vorm van autisme heeft, maar hoe vertel je het de ouders? Misschien zit je er faliekant naast en zorg je alleen maar voor paniek bij de ouders.

Autisme is geen gemakkelijk onderwerp. De aarzeling om het met ouders te bespreken is een bekend probleem. ‘Dat is ook terecht. Het is verstandig en professioneel om hierin terughoudend te zijn’, zegt Swanet Woldhuis. ‘Tegelijkertijd zouden professionals in

0
33

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.