Hoofddoek verbieden

Onlangs oordeelde het Hof van Justitie van de Europese Unie (‘het Hof’) dat een werkgever het dragen van een hoofddoek mocht verbieden. Wat betekent dit voor de kinderopvang?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een Belgische werkneemster, moslima, werkte als receptioniste bij een particulier bedrijf (G4S). G4S levert onder meer receptiediensten. Het bedrijf had – met instemming van de ondernemingsraad – in het arbeidsreglement opgenomen dat ‘het aan de werknemers verboden [is] om op de werkplaats zichtbare tekens te dragen van hun politieke, filosofische of religieuze overtuigingen en/of elk ritueel dat daaruit voortvloeit te manifesteren.’ De werkgever hanteerde dit verbod omdat zij naar haar klanten neutraliteit wilde uitstralen. Omdat

0
141

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.