Een eend? Nee, a duck!’

Nu de buitenschoolse opvang twee talen mag voeren, is het de beurt aan de dagopvang om tweetaligheid te testen. Aan de Zuidas in Amsterdam wordt er sinds januari naast Nederlands óók Engels gesproken. ‘Tweetalige opvang is de toekomst’.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Who has dirty fingers?’, klinkt het luid door de zonnige ruimte. Zes kinderen houden zich aan tafel bezig met beschuitjes, boterhammen, geitenkaas en meer lekkernijen. De kleinste eet onverstoorbaar verder, de oudste reageert. ‘Ik heb geen vieze handen.’ Trots steekt hij zijn handjes in de lucht. Pedagogisch medewerker Helen kletst verder, steeds in het Engels. ‘Let’s leave the chair here’, zegt ze tegen een meisje dat haar stoel wil verhuizen. Tegelijkertijd schuift ze het stoeltje onder de tafel.

Omdat Helen een shirt draagt met een Engels vlaggetje erop, weten de kinderen dat zij áltijd in het Engels met

0
30

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.