De Wet DBA opgeschort!

De nieuwe Wet DBA bleek in de praktijk zoveel vragen en onzekerheden op te roepen, dat staatssecretaris Wiebes besloten heeft om de handhaving van de wet op te schorten. Wat zijn de gevolgen en hoe gaat het nu verder?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Er is beperkte financiële ruimte voor aanvraag van nieuwe borgstellingen
Er is beperkte financiële ruimte voor aanvraag van nieuwe borgstellingen - Foto: ANP XTRA

Eerder hebben wij in deze column aandacht besteed aan de nieuwe Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA). Deze wet is op 1 mei 2016 in werking getreden. De wet kwam in plaats van de VAR-verklaring en zou schijnzekerheid moeten tegengaan. In de praktijk levert de nieuwe wet zoveel vragen en onzekerheid op dat er in de praktijk niet mee valt te werken. Op 18 november 2016 heeft de staatssecretaris van Financiën (Wiebes) dan ook besloten om de handhaving van de wet tot januari 2018 op te schorten. Maar let op: de wet zelf is (nog) niet van de baan.

Hoe

0
51

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.