De ruimte als pedagoog

De inrichting klopte niet meer met hun pedagogisch beleid, vonden ze bij Cultureel Kinderdagverblijf SamSam op het Amsterdamse Westergasfabriekterrein. Ze lieten zich inspireren in Toscaans Pistoia en namen daarna pedagogisch interieurontwerper Simone Sorber in de arm om hun inrichting ingrijpend aan te passen. Het resultaat? ‘Iedereen wordt hier gelukkig van!’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Cultureel Kinderdagverblijf SamSam is al ruim elf jaar gevestigd in de twee sfeervolle monumentale panden op het terrein van de voormalige Amsterdamse Westergasfabriek. Vorig jaar begon het te kriebelen. Directeur Sanne de Bruijn: ‘De inrichting klopte niet met ons beleid. De steekwoorden van ons pedagogisch beleid zijn: het stimuleren van de zelfstandigheid, creativiteit en natuurbeleving. De standaardinrichting bood niet de uitdaging die we zochten voor kinderen en te weinig inspiratie voor de pm’ers. Het straalde niet uit wat we nodig hadden en belangrijk vonden. We zijn toen op studiereis naar Pistoia gegaan en we zagen dat het wel mogelijk

0
84

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.