De moestuin inrichten

Met de handjes in de aarde wroeten, zaadjes in de grond stoppen, zien hoe ze ontkiemen en wachten tot groenten de juiste kleur en grootte hebben om ze te oogsten. Van een moestuin kunnen kinderen veel leren. Ze gaan er zelfs beter van eten als ze weten hoe groente groeit. Moestuinieren op de kinderopvang hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. In deze serie van vijf afleveringen geven we praktische tips voor eenvoudig moestuinieren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Pixabay

Je wilt natuurlijk dat de plantjes en hun vruchten goed gaan groeien. Kies daarom voor de moestuin een plek waar per dag zo lang mogelijk de zon op schijnt. Het liefst in een apart hoekje en niet in de loopruimte. Zo is de kans het grootst dat de kinderen de plantjes met rust laten.

Moestuinbak

De gemakkelijkste manier van moestuinieren is in een moestuinbak. Hierin zit per vak één groente. Daardoor is het tuintje overzichtelijk en eenvoudig te onderhouden. Als je de bak op een plek zet waaromheen wat volle grond is, dan kun je daar nog wat groentes planten

0
68

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.