Column – Ongemak

Wij hebben in Nederland de gelukkigste kinderen van de wereld. En toch wordt ook dit jaar weer een recordbedrag uitgegeven aan jeugdzorg. Net als vorig jaar.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Gemeenten hebben vorig jaar 4,4 procent (724 miljoen euro) meer uitgegeven aan het sociaal domein dan begroot. Vooral de uitgaven voor de jeugdzorg rijzen de pan uit. Daar werd vorig jaar 18,9 procent (605 miljoen euro) meer aan gespendeerd dan begroot.’ Dat meldt Binnenlands Bestuur (1 oktober). Aan de ene kant zijn het de te lage budgetten, denken gemeenten. Met de overheveling van de jeugdzorg naar de gemeenten vond daarop ook een fikse korting plaats. Aan de andere kant is er ook sprake van autonome groei.

Waar komen al die kinderen vandaan? In de geestelijke gezondheidszorg worden steeds meer lichtere

0
10

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.