Column – Hospitality

'Zuster, zuster!' De oude dame in het zitje roept de verpleegkundige achterna. 'Ik kom zo', antwoordt die al wegspurtend. Dat gebeurt niet één keer, maar zeker zo'n keer of vier. De dame kan van vermoeidheid bijna niet meer rechtop zitten. Ze wil graag naar bed, maar niemand heeft tijd voor haar. Na het ziekenbezoek eet ik bij de plaatselijke Van der Valk. (Iedere beetje meetellende gemeente heeft tegenwoordig 'z'n eigen Van der Valk'.) Volop personeel, allemaal even vriendelijk. Geen baliemedewerkers die vooral druk zijn met elkaar, want de manager wijst hen onmiddellijk op de klant die een vraag wil stellen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het contrast kan niet groter zijn. Is dit omdat Van der Valk een commercieel bedrijf is en de zorg door de overheid wordt betaald? Zeker, voor een deel is dat de verklaring. De verpleegkundigen hebben het druk, zijn met te weinig mensen en hebben veel patiënten. Aan de andere kant: ze zitten ook uren achter hun computer. Om wat te doen? Dat is, ook als je er vaker komt, niet echt duidelijk. Bovendien is het in het bedrijfsleven ook niet overal halleluja. Denk aan de Amsterdamse horeca die berucht is om zijn slechte bediening. Al heb ik het idee dat

0
38

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.