Antroposofische kinderopvang groeit

Met de populariteit van de vrijescholen groeit de antroposofische kinderopvang. Ook onder niet-antroposofische ouders. Er is inmiddels een vereniging van antroposofische kinderopvang, en volgend jaar start een speciale vakopleiding.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Mirte Madelief van Zundert

Een aantal jaren geleden maakte de antroposofische kinderopvang zich los uit de Vereniging van vrijescholen en richtte een eigen vereniging op: Platform Antroposofische Kinderopvang. Bestuurslid is Mirte Madelief van Zundert, tevens directeur van twee kinderopvangorganisaties (De Geheime Tuin in Zeist en De Vuurvogel in Driebergen): ‘Wij hadden het gevoel dat het jonge kind en de kinderopvang onvoldoende vertegenwoordigd waren in de Vereniging van vrijescholen. Daarom zijn we in 2014 zelfstandig verdergegaan.’

 Opleiding

De vereniging is een platform waar organisaties kennis delen en waar de vragen in kaart gebracht worden. Een van die vragen is de behoefte aan antroposofisch geschoolde pedagogisch

1
254

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.