10 Tips voor het voeren van een lastig gesprek met ouders

Als pm’er moet je weleens een lastig gesprek voeren met ouders. Als je slecht nieuws moet brengen bijvoorbeeld of een gevoelig onderwerp wilt aansnijden. Misschien maak je je zorgen om een kind. Of wensen van ouders kunnen niet worden gehonoreerd. Tien tips voor het voeren van zo’n gesprek.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AdobeStock

1 Bouw een relatie op

Slecht nieuws brengen of een lastig onderwerp bespreken, gaat makkelijker als je al een goede band met de ouders hebt opgebouwd. Investeer daarom vanaf het begin in de relatie met de ouders en voer altijd open gesprekken. Zo krijg je een vertrouwensrelatie met de ouders: een goede basis voor moeilijke momenten.

2 Plan en bereid voor

Voer een slechtnieuwsgesprek niet even snel tussendoor, zoals bij het brengen of ophalen van het kind. Grote kans dat je de ouder dan overvalt of dat er te veel afleiding is. Plan zo’n gesprek daarom met de ouder in

0
86

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.