Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leerafdeling bij Twentse kinderopvang

Het ROC van Twente en Catalpa Kinderopvang hebben een leerafdeling geopend bij kinderdagverblijf De Vlinder en BSO De Reuzenvlinder in Enschede. Er is plek voor negen studenten van de opleiding Pedagogisch Werk die een jaar lang meedraaien als volwaardig teamlid binnen de organisatie. Daarnaast krijgen ze één dag per week theorieles van het ROC.
Leerafdeling bij Twentse kinderopvang
Foto: Catalpa Kinderopvang

De leerafdeling is een primeur voor de kinderopvang in Twente. Het is opvallend dat juist in deze tijd, waar de stageplekken niet voor het oprapen liggen, een ROC en een kinderopvangorganisatie gezamenlijk een leerafdeling starten.

Sollicitatie

De studenten zijn geselecteerd na een sollicitatieprocedure. Het beheersen van de Engelse taal was één van de vele vereisten voor de stagiaires. Bij De Vlinder komen namelijk kinderen van uiteenlopende nationaliteiten. De geselecteerde studenten mogen meedenken over hoe de leerafdeling de komende tijd verder wordt vormgegeven.

Ondernemend gedrag

Stage lopen op een leerafdeling vraagt om meer inzet, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en ondernemend gedrag van stagiaires. Hierdoor ontwikkelen ze zich sneller tot een gediplomeerd pedagogisch medewerker. Met die reden is de leerafdeling opgezet, om zo beter te kunnen voldoen aan de eisen van het werkveld.
Op de foto verzorgen de kinderen en stagiaires van kinderdagverblijf De Vlinder een dansoptreden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.