Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laatste kans om toeslag veilig te stellen

Laatste kans om toeslag veilig te stellen

Ouders van wie de opgegeven kinderopvang of gastouder niet in het Landelijk Register Kinderopvang is herkend, krijgen deze week van de Belastingdienst een brief waarin ze worden opgeroepen het juiste registratienummer vóór 28 januari door te geven.

Bezorgde telefoontjes van ouders
In de brief staat: “Is de opvanglocatie van uw kind wel geregistreerd in het LRK? Geef dan vóór 28 januari 2011 het registratienummer aan ons door. Dan voorkomt u dat wij uw kinderopvangtoeslag stopzetten”. Ouders hebben immers alleen recht op kinderopvangtoeslag als de opvanglocatie van hun kind(eren) geregistreerd is in het LRK. Bij gastouderbureaus komen al behoorlijk wat telefoontjes van bezorgde ouders binnen die hun gastouder niet in de lijst terug kunnen vinden. Zo ook bij gastouderbureau Kroostopvang vertelt directeur Carlien Langelaan: ‘Sinds de brieven naar ouders zijn verstuurd, hebben zij massaal het landelijke register geraadpleegd waardoor die af en toe vast liep. Informatie was soms tijdelijk niet zichtbaar en ouders belden on vervolgens in paniek op.’ Langelaan begrijpt niet waarom de Belastingdienst niet zelf haar werk doet en ambtenaren de ontbrekende gastouders in de lijst naat opsporen in plaats van de verantwoordelijkheid nu bij ouders te leggen.

Geen bericht: kinderopvangtoeslag stopt
Verwarrend is het dat gastouders die op meerdere locaties kinderen opvangen, worden geregistreerd op de locatie waar ze de meeste uren opvangen. Iedere locatie en iedere opvangsoort heeft een eigen registratienummer. Ouders kunnen met het aanvraag- en wijzigingsprogramma kinderopvangtoeslag 2011 op toeslagen.nl het juiste registratienummer doorgeven. Als de Belastingdienst niks hoort, gaat ze ervan uit dat er geen recht is op kinderopvangtoeslag en wordt de toeslag binnen enkele weken stopgezet. Daarnaast moet dan de voor 2011 ontvangen voorschot worden terugbetaald.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.