Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidieaanvraag taal- en interactietrainingen verlengd

Het is langer mogelijk om subsidie aan te vragen voor taal- en interactietrainingen. Dit is het voornemen van het ministerie van Sociale Zaken. Het Agentschap SZW heeft de uiterlijke aanvraagdatum ingesteld op 30 april.
Het is langer mogelijk om subsidie voor de taal- en interactietraining aan te vragen. Dit kan tot 30 april.
Het is langer mogelijk om subsidie voor de taal- en interactietraining aan te vragen. Dit kan tot 30 april. - Foto: ANP

Bestuurslid van Bureau Kwaliteit Kinderopvang Gjalt Jellesma is blij dat het voor kinderopvangorganisaties en gastouderbureaus langer mogelijk is om de subsidie aan te vragen. ‘Het beschikbaar gestelde bedrag moet natuurlijk zo goed mogelijk besteed worden’, zegt hij. De aanvraag voor de subsidie loopt zeker niet slecht, zegt Jellesma, ‘maar het kan altijd beter’.

Train-de-trainer

Met de subsidie kunnen kinderopvangorganisaties hun pedagogisch medewerkers laten scholen in taal- en interactievaardigheden of zij kunnen een leidinggevende/stafmedewerker of beleidsmedewerker van het gastouderbureau een train-de-trainer-module laten volgen. Via de laatste oplossing kan deze persoon de kennis weer overbrengen aan collega’s. Dat is hard nodig, want op het gebied van interactievaardigheden scoren kinderopvangmedewerkers niet altijd even hoog. Ook het taalniveau laat soms te wensen over.

Twee trainingen

In totaal is er 15 miljoen euro beschikbaar voor de branche. Na een roerige selectieprocedure zijn er twee trainingen geselecteerd die in aanmerking komen voor de subsidie. Dit zijn TINK en OOG voor Interactie van respectievelijk Sardes en het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). Voor een training aan individuele pedagogisch medewerkers is per training een bedrag van 650 euro beschikbaar. Voor een train-de-trainer-programma is per training 2000 euro beschikbaar. Per organisatie wordt maximaal 25.000 euro verstrekt.

Voorwaarden aanvraag

De aanvraag moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet worden uitgelegd hoe de opgedane kennis verankerd wordt binnen de organisatie. En het moet helder zijn hoe werknemers van de kinderopvangorganisatie of het gastouderbureau over de subsidieaanvraag geïnformeerd worden. Na het indienen van de aanvraag is binnen dertien weken duidelijk of de subsidie toegekend wordt.

Gjalt Jellesma, bestuurslid van BKK, sprak afgelopen december nog de wens uit om het aantal trainingen in de toekomst uit te breiden van twee naar vijf. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.