Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Koppeling aan gewerkte uren pakt nadelig uit

Koppeling aan gewerkte uren pakt nadelig uit

Meer dan een kwart van de ouders die een kind op het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang heeft, zegt nadeel te ondervinden van de nieuwe regeling voor kinderopvangtoeslag die voortaan alleen nog gekoppeld wordt aan de gewerkte uren van de ouder die het minste werkt. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van het TROS-programma Radar.

Minder werken
Het tv-programma ondervroeg 1918 ouders die gebruikmaken van een kinderdagverblijf. 28,5 procent van hen geeft aan dat de regeling negatief uitpakt. Een kwart overweegt daardoor minder te gaan werken en 14 procent denkt er zelfs aan om helemaal te stoppen. Van de 852 ouders die buitenschoolse opvang afnemen, heeft ruim 40 procent last van de nieuwe regels. Een vijfde geeft aan minder te willen werken daardoor, 14 procent zegt te stoppen.

Late brief
Sinds januari krijgen ouders een maximumaantal uren aan kinderopvang, op basis van de uren die de minst werkende ouder werkt. Ineke van Gent van GroenLinks heeft vorige week opheldering gevraagd aan minister Henk Kamp (Sociale Zaken) omdat ouders wat haar betreft te laat door de Belastingdienst werden geïnformeerd over de gevolgen van de bezuinigingen op de kinderopvang. BOinK verwacht dat de brief die ouders onlangs ontvingen een schokeffect zal veroorzaken onder ouders.

Maandagavond zal er om 20.30 uur bij het tv-programma Radar een item aan kinderopvangtoeslag worden gewijd.

Bron: ANP
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.