Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Komkommer favoriete kinderopvang-snack

Frida Noordzij
Komkommers, smeerkaas en melk. Deze producten staan in de top 3 van de meeste bestelde voedingsmiddelen door kinderdagverblijven, volgens online supermarkt Telesuper.
Foto: Fotolia

Telesuper maakte op basis van haar bestelgegevens vanaf 1 januari 2017 een overzicht van wat een kinderopvang aan boodschappen bestelt. Die top 10 bestaat enkel uit gezonde producten, waardoor de online supermarkt concludeert dat kinderdagverblijven goed op weg zijn als het gaat om voeding en gezondheid.

Top 10

De top 10 ziet er zo uit:

  1. Komkommers
  2. Smeerkaas 48+ naturel
  3. Houdbare melk halfvol
  4. Rijstwafels
  5. Volkoren brood
  6. Bananen
  7. Kipfilet
  8. Appels (Elstar)
  9. Lichtbruin brood
  10. Handperen

Lange vingers

Snoep of koek hebben de top 10 niet gehaald. Het meest populaire ongezonde tussendoortje zijn lange vingers, maar die staan pas op de 52e plek in de top 100 van meest bestelde artikelen bij de online supermarkt.


Willen de kinderen bij jullie op de groep niets weten van die gezonde top 10? ‘Picky eating’ (moeilijk eten) is een veel voorkomend probleem bij jonge kinderen. Een kwart van de peuters is een moeilijke of kieskeurige eter. Volgens onderzoek is dat vaak een tijdelijke fase. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.