Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kober neemt afscheid van 140 medewerkers

Marianne Velsink
De reorganisatie van kinderopvangorganisatie Kober (Breda en omgeving) is definitief. In totaal worden 140 medewerkers getroffen door de sluiting van tien locaties. Ongeveer de helft heeft een vast contract bij Kober. Zowel in de kindercentra, in de gastouderopvang als op het centrale bureau vallen ontslagen.
Kober neemt afscheid van 140 medewerkers

Medewerkers van Kober zijn tijdens een informatieavond op de hoogte gesteld. Pauline Schellart, directeur / bestuurder van de Kobergroep: ‘Vanuit het management zullen wij er alles aan doen om de medewerkers die moeten vertrekken, maar ook degenen die blijven, optimaal te steunen in de periode die nu volgt.’

Locaties

Naast de tien al gesloten locaties komen nog twee Koberlocaties in aanmerking voor sluiting. Het is daar niet duidelijk of de minimale groepsgrootte om een locatie draaiende te kunnen houden op de langere termijn in gevaar komt. Kober verwacht geen grote hausse aan sluitingen. Over de twee locaties gaat Kober nog in overleg.

Surplus Kinderopvang

Onlangs werd bekend dat de Kober groep Surplus Kinderopvang overneemt. Hiermee vergroot Kober het marktaandeel en werkgebied. De overname heeft geen invloed op de ontslagen die nu zijn gevallen bij Kober. Surplus zal als een afzonderlijke BV opereren, onder de paraplu van de Kober groep.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.