Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kleine scholen moeten samenwerken

Scholen met weinig leerlingen moeten van staatssecretaris Sander Dekker samenwerking zoeken om te mogen blijven bestaan. Opgaan in een brede school of een kindcentrum lijkt voor deze kleine scholen een oplossing. Dat meldt het Landelijk Steunpunt Brede scholen.
Kleine scholen moeten samenwerken
Foto: ANP Photo

In dunbevolkte gebieden als Friesland en Zeeland bestaan veel kleine scholen die vreesden voor sluiting. De opheffingsnorm, het minimaal aantal kinderen om sluiting te voorkomen, zou verhoogd worden naar honderd leerlingen. Staatssecretaris Sander Dekker heeft dit plan van tafel geveegd, maar dwingt kleine scholen wel samen te werken. De kleinescholentoeslag verdwijnt en in de plaats daarvan komt er een bonus voor samenwerkingsverbanden.

Brede school

In Friesland en Zeeland is al een aantal scholen die binnenkort gaan samenwerken met andere scholen, zo weet het steunpunt. In het Zeeuwse Sluiskil gaat de brede school Het Mozaiek onderdak geven aan twee basisscholen, de bibliotheek, de GGD en Stichting Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen.

Kindcentrum

Scholen uit het Friese Oosthem, Folsgare en Abbega gaan verder in een nieuw kindcentrum. Het is de bedoeling dat het nieuwe kindcentrum volgend jaar opengaat. Veel partners, instellingen en initiatiefnemers uit de lokale bevolking willen actief meebouwen aan dit kindcentrum, zo laat de eigenaar Stichting Palludara weten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.