Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvanggroep fuseert mogelijk met vier schoolbesturen

De Kinderopvanggroep in Brabant overweegt een fusie met vier onderwijsbesturen in dezelfde regio. De samenwerking zou voor meer kinderen een kansrijke start kunnen betekenen, met beter doorgaande ontwikkellijnen voor kinderen van 0 tot 13 jaar.
fusie kinderopvanggroep onderwijsbesturen

De afgelopen periode zijn er verkennende gesprekken gevoerd tussen Kinderopvanggroep en de schoolbesturen van Opmaat groep, Tangent en Xpect Primair en SKOzoK. Als de fusie een feit wordt, gaat Kinderopvanggroep op in de onderwijsbesturen.

Krachten bundelen

Op die manier kunnen de onderwijsorganisaties zich per 2023 omvormen tot een organisatie met een aanbod van zowel kinderopvang als primair onderwijs. Door krachten te bundelen verwachten de organisaties beter te kunnen aansluiten op de ambitie van het kabinet om een rijke schooldag voor kinderen te realiseren. Het is niet de bedoeling dat er uitsluitend integrale kindcentra ontstaan; ook de losstaande locaties blijven belangrijk voor de organisatie.

Finale verkenning

Op 20 juni 2022 hebben alle partijen een intentieovereenkomst getekend om de komende maanden een finale verkenning te doen naar de mogelijke fusie tussen de Kinderopvanggroep en de vier onderwijsorganisaties per 1 januari 2023. Medio oktober wordt besloten of de fusie doorgang vindt.

Organisaties

Onder Kinderopvanggroep vallen de volgende organisaties: Kinderstad Tilburg, Kindercrèche, Sterre Kinderopvang, Kinderopvang Thuis, Peuterdorp, Kinderstad Waalre, Horizon Kinderopvang, International Childcare Eindhoven, BOOST en Servicebureau Kinderopvang. Kinderopvanggroep is een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.