Kinderopvang zo snel mogelijk op de hoogte na huiselijk geweld

Binnen 24 uur na een ingrijpend geweldsincident thuis, steun organiseren voor het kind op de kinderopvang of school. Dat is het doel van het Augeo-project Handle with Care, waarbij gemeenten, politie, onderwijs en kinderopvang samenwerken om zo snel mogelijk veiligheid te bieden aan kinderen die met huiselijk geweld te maken hebben.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

Kinderen die thuis te maken krijgen met geweld, hebben vaak last van angst en stress. Toch is het als professional vaak moeilijk in te schatten waarom een kind zeer aanhankelijk, moeilijk hanteerbaar of juist teruggetrokken is. Het is van belang dat deze kinderen zo snel mogelijk een gevoel van veiligheid ervaren op de opvang of school. Dat betekent dat de pedagogisch medewerker of leerkracht op de hoogte moet zijn dat er iets is gebeurd. Om dat doel te realiseren is het project Handle with Care in Achtkarspelen ingezet, in navolging van een pilot van twee jaar in de gemeenten Wageningen

0
1042

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.