Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang zet ouders niet aan het werk

Kinderopvang zet ouders niet aan het werk

Een Enschedees project om ouders meer aan het werk te krijgen door een beter aanbod van buitenschoolse opvang is niet geslaagd. Uit eerder onderzoek bleek dat 71 procent van de ouders weer of meer wilde gaan werken als er betere buitenschoolse opvang werd gerealiseerd. Bij de aanvang van het project bleek de animo in de praktijk echter vies tegen te vallen.

Te mager
Met voorlichting via scholen aan meer dan tweeduizend ouders hoopte men minstens vierhonderd ouders uit Enschede meer aan het werk te krijgen. De planning was ongeveer acht aanmeldingen per school. Maar het aantal ouders dat zich aanmeldde om gebruik te maken van de opvang was te mager om überhaupt met het project te kunnen starten.

Dagarrangementen
Het verschil met de reguliere naschoolse opvang was dat de dagarrangementen beter aansloten bij het schoolprogramma. Bovendien zou opvang plaatsvinden in hetzelfde gebouw als de school. Ouders hoefden zich geen zorgen te maken over het vervoer naar de opvang. Kinderen konden ruim voor de schooltijden worden gebracht en ruim na de schooltijden weer worden opgehaald. Deze opvang zou niet duurder zijn dan normale naschoolse opvang.
Zoals gezegd: de aanmeldingen vielen zo tegen dat er nooit begonnen is met het project. de komende periode zal gebruikt worden om het gefaalde project te evalueren om later, in een nieuwe vorm, een doorstart te maken. Wanneer dat zal zijn is nog niet bekend.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.