Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties11

‘Kinderopvang staat leegloop te wachten’

Tienduizenden

Registreren

11 REACTIES

 1. De overheid wil de boetes ophalen die nu mogelijk zin. Om de kinderopvang te torpederen. Het heeft niets met kwaliteit te maken alleen met geld en de pot die gevuld moet worden, als ee. Nederlands gezin zou huishouden zoals de overheid dit doet, waren ze al lang failliet verklaard. Het schijnt alleen de overheid te zijn toegestaan als de pot leeg is het willekeurig op te halen bij de burgers. Pensioenfondsen doen hetzelfde het komt van links of van rechts maar we worden leeggehaald. Miss Hein een voorstel: geef de burger zakgeld en pak alles het is toch al bijna zover!!!!!!

 2. Lees alle reacties
 3. misschien weten de nederlanders nu op welke partijen ze de volgende keer niet moeten stemmen.
  PVDA kwartje Kok wanneerkmt dat met terugwerkende kracht terug.Ook deze regering doet niets lekker meegenomen. Rutte zeker niet stemmen hij heeft zijn lesjes goed geleerd bij Unilever maar ook daar geldt eerst ik dan de rest.
  Mensen wordt eens wakker

 4. Wij bestaan nu bijna 4 jaar met ons kleinschalig KDV. We krijgen ontzettend veel vraag van ouders, of het werkelijk allemaal zo duur gaat worden, of een van de ouders niet zal moeten stoppen werken. Al deze vragen maakt de toekomst voor ons KDV, onze medewerksters, maar ook voor de ouders en kinderen erg onzeker.
  Dus ja, inderdaad kunnen we niet iets van actie voeren of dergelijk, wij doen mee!!!

 5. Ik werk al zes jaar als gastouder en ben dit jaar als zelfstandig ondernemer begonnen. Wat het kabinet nu doet doet niet alleen af aan de kwaliteit van de kinderopvang, maar ook aan emancipatie van gezinnen (voorbeeld voor kinderen) maar ook economisch is dit een enorme misstap.
  Vrouwen / mannen zullen minder werken. Kinderen zullen bij een informele (niet gecontroleerde) opvang terecht komen.
  Mensen zullen minder werken wat niet ten goede komt aan onze economische gezondheid.
  Mijnheer Rutten, zonder kids, met de was onder de arm naar mams…
  Graag nieuwe verkiezingen met een president die invoelt dat werken niet alleen moet maar ook prettig is voor mensen. En ook het gevoel voor kids zodat veiligheid en goede begeleiding gewaarborgd is en blijft.
  Waarom niet onze krachten bundelen en een groots protest organiseren?
  Ik doe mee, wil zelfs organiseren.
  In andere jaren waren we in Nederland groots om onze stem te laten horen.
  Op naar de baricades! Werkende ouders, kinderen die opvang vragen en ook alle medewerkers die met zoveel liefde kinderen opvangen.
  Marga van den Burg,
  Bierum

 6. Dat denk ik helaas wel. Ouders, kinderen en opvangorganisaties kunnen hier niet van profiteren. Op geen enkele manier.
  Ook het terugdringen van de ‘voorbereidingstijd’ bij de BSO en pas beginnen vanaf wanneer scholen uit zijn en het opschroeven van de prijzen… Ouders gaan hierdoor meer geld betalen, voor dezelfde service. Voorbereiding blijft immers nodig, maar bij een hoger uurtarief krijgen ze niet meer vergoeding, omdat de vergoeding vaak lager is dan het uurtarief wat kinderopvangorganisaties hanteren. Bovendien zorgen die verschillende schooltijden voor extra administratieve lasten, waardoor daar ook weer extra tijd (en dus kosten) in gaan zitten. Jammer dat op deze manier tekorten moeten worden aangevuld, terwijl ouders het niet eens een probleem vinden als je het goed onderbouwd. Ik vind het heel jammer dat ouders nu keuzes gaan maken op basis van kosten en niet op basis van kwaliteit. Ik dacht juist dat de kwaliteit in de kinderopvang echt weer wat toe zou nemen vanwege concurrentie en vanwege het belang van minimaal twee pedagogisch medewerkers op de groep en de kritische blik van ouders en instanties. Maar nu heb ik daar echt m’n twijfels over. Ouders kiezen nu wellicht eerder voor goedkope opvang, dan voor kwaliteit omdat ze gewoon niet anders kunnen!
  Jammer voor het kind, de ouders en de kinderopvangorganisaties.

 7. In het rapport zelf komt wel degelijk de gastouderopvang aan bod. Omdat de prijsgevoeligheid bij die opvangvorm veel groter is (althans dat blijkt uit oudere onderzoeken), worden de effecte voor gastouderopvang veel hoger ingeschat. Afhankelijk van het scenario: tussen de – 27% en -32 % cumulatief tot en met 2015.

 8. Hieronder lees ik reacties over hoe dit is voor de kinderen en de ouders, helemaal mee eens, maar ook voor de kinderopvang sector als werkgever zal het een flinke duit worden…
  Wanneer de groepen leeglopen zijn de leidsters ook niet meer nodig..
  Wat gebeurt er met deze mensen?
  De regel was ontstaan om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen..
  Ook de moeders.
  Dit lukte, maar zal nu weer teruglopen.
  Daarnaast zal de groepsleiding dus ook thuis komen te zitten.
  Regering maakt hiermee een grote, een hele grote, fout!

 9. Deze berichtgeving is alleen van betrekking op kinderdagverblijven en BSO,niet op gastouders.De gastouders zullen het hierdoor dus veel drukker gaan krijgen.Er zijn ook een aantal grote gastouders,die een mini creche hebben zoals ik,die hiervan profiteren

 10. Heel lang heb ik gewacht met het krijgen van een kind omdat ik niet zeker zou weten of ik het financieel op zou kunnen brengen. Uiteindelijk was mijn wens om een kind krijgen te groot, maar soms ben ik bang voor de toekomst van mijn kind. Kan ik hem straks datgene geven en bieden wat hij nodig heeft voor zijn eigen toekomst? Elke maand ben ik alleen al aan de zorg en KDV 600 euro per maand kwijt. Dit houdt in dat ik nog 500 euro over heb om de overige lasten te dragen zoals boodschappen en benzine om op het werk te komen. Als ik nu ervoor kies om minder te gaan werken schiet ik er niets mee op. Ja, heb de kosten van het KDV dan niet meer, maar ik kan straks niet meer uren gaan werken bij mijn baas. En mijn kind … die is blij dat hij kan spelen met andere kinderen, want een broertje of zusje zit er helaas niet meer in.

 11. Wanneer ik zie welke ontwikkelingskansen kinderen binnen de kinderopvang krijgen, dan betreur ik dit bericht. Kwetsbare kinderen, kinderen die behoefte hebben aan andere kinderen, samen eten, samen nieuwe uitdagingen aangaan, muziek, dans, kleien, zand, water, troost, plezier, bewegen, en ga zo maar door……. Er gaan kansen verloren op deze manier. Doen ouders, au-pairs of buren het dan niet goed genoeg? Zij doen het prima, maar kinderopvang en ouders vullen elkaar zo mooi aan, zij maken samen het kinderplaatje compleet!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.