Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang in Veenendaal twee maanden deels dicht vanwege personeelstekort

Kinderopvang Super in Veenendaal-Oost heeft aan ruim tweehonderd ouders medegedeeld dat zij hun kinderen twee maanden lang niet meer naar de kinderopvang kunnen brengen, vanwege het personeelstekort. Na tussenkomst van de gemeente blijft de opvang toch deels open.
kinderopvang-in-veenendaal-twee-maanden-deels-dicht-vanwege-personeelstekort
Foto ter illustratie, via Pixabay

Dat meldt de Gelderlander.

Met de handen in het haar

De tweehonderd ouders die hun kinderen bij de Super-locatie in Veenendaal-Oost brengen zitten met de handen in het haar door de aangekondigde sluiting. Zij werden woensdag 26 oktober op de hoogte gebracht dat zij per 1 november hun kinderen voorlopig niet meer naar de opvang kunnen brengen. Het bestuur laat weten dat ‘door (langdurige) zieken en mensen die ons gaan verlaten’ er een groot gebrek is aan personeel en de locatie dus niet langer open kan blijven.

140 kinderen thuis

Daardoor zagen zij zich genoodzaakt om alle groepen van de opvanglocatie te sluiten tot het einde van dit jaar. Ruim 140 kinderen zouden thuis komen te zitten. Door tussenkomst van de gemeente en gesprekken met ouders is besloten de opvang toch deels open te houden, maar hoe dat eruit gaat zien wordt niet gemeld.

Ska is in ongelijk gesteld door de Geschillencommissie Kinderopvang. De kinderopvangorganisatie had in juni 200 ouders laten weten hun kinderen niet meer of minder te kunnen opvangen wegens personeelstekort. Dertien ouders hebben een klacht ingediend bij de Geschillencommissie en hebben gelijk gekregen. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.