Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang en jeugdzorg bundelen kracht

Kinderopvang en jeugdzorg bundelen kracht

Jeugdzorg en kinderopvang hebben elkaar hard nodig en zoeken elkaar, bijvoorbeeld met het project Alert4you, steeds vaker op. Daarom is een overeenkomst getekend door Ina Brouwer van MOgroep Kinderopvang, Louise Schuerman van De Branchevereniging Kinderopvang en Hans Kamps van MOgroep Jeugdzorg.

Jeugdzorg kijkt mee op het kinderdagverblijf
Met de overeenkomst spreken ze de intentie uit om samen uit te zoeken hoe samenwerking structureel kan worden verankerd. Door samen te werken kunnen signalen bij kinderen vroeg worden herkend en kan er – op het kinderdagverblijf zelf en in samenwerking met de ouders – wat mee worden gedaan. Door de krachtenbundeling kan de kinderopvang direct over de expertise van jeugdzorg beschikken: de jeugdzorg is aanwezig op het dagverblijf en kijkt mee naar de ontwikkelingsvragen.

Belangrijke stap
Met Alert4you, een programma van Het Kinderopvangfonds, is het afgelopen jaar al geëxperimenteerd met samenwerking tussen jeugdzorg en kinderopvang. In pilots in Drenthe, Amsterdam, Leiden, Den Helder, Texel, Zeist en Twente werken kinderopvangorganisaties amen met andere opvoedexperts. De resultaten zijn goed en concreet. Els Rienstra voorzitter van Alert4you: ‘Er is veel te winnen door tijdig en alert te reageren in de kinderopvang. Hoe eerder een probleem gesignaleerd en behandeld wordt, des te beter de prognose voor het kind. Daarom vinden we de vandaag getekende overeenkomst tussen de branches kinderopvang en jeugdzorg een belangrijke stap.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.