Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kindernet neemt failliete Kinderopvang Hengelo over

De meeste medewerkers, ouders en kinderen van Stichting Kinderopvang Hengelo kunnen opgelucht ademhalen. Door de overname van SKH door Kinderopvangorganisatie Kindernet blijven alle opvanglocaties in Hengelo open.
Kindernet neemt failliete Kinderopvang Hengelo over
Foto: ANP

Kindernet wil met zoveel mogelijk van de 35 personeelsleden door. De organisatie runt nu kinderdagverblijven in Deventer, Warnsveld, Zutphen en Doetinchem. Begin 2013 kwam de organisatie zelf in zwaar weer terecht, maar maakte toch nog een doorstart. Blijkbaar kon de organisatie snel weer uit het dal kruipen en zo sterk worden dat nu de overname van de SKH-locaties mogelijk is.

Vraaguitval

Stichting Kinderopvang Hengelo werd onlangs failliet verklaard. Het aantal kinderen dat gebruikmaakte van de opvang van SKH liep zo ver terug dat de organisatie niet meer aan de financiële verplichtingen kon voldoen. Het faillissement betrof de kinderdagverblijven en bso’s van SKH en niet de gastouderopvang.

Lees hier meer over het faillissement van SKH.

Overnamekandidaten

Behalve Kindernet meldden zich meer overnamekandidaten bij de curator. Kinderopvangorganisatie Kindernet bleek de beste papieren in huis te hebben om de locaties te mogen overnemen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.