Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderdagverblijven helpen Indiase kinderopvang

Kinderdagverblijven helpen Indiase kinderopvang

Pedagogisch medewerkers Brenda Born, Yvonne van den Ham, Muze Brouwer hebben een reis naar India gewonnen. Ze gaan met FNV Mondiaal bekijken hoe daar de kinderopvang is geregeld.

Op de foto: Delegatie naar India, met o.a. zittend van links naar rechts: Brenda Born, Yvonne van den Ham en Muze Brouwer.

Oproep
De drie pedagogisch medewerkers van Nederlandse kinderdagverblijven zonden na een oproep van FNV Mondiaal en Abvakabo FNV hun fondsenwervingsidee in voor de Indiase vrouwenvakbond SEWA. Ze zullen in India een week lang kennismaken met de projecten van SEWA. De organisatie hoopt dat zij er inspiratie opdoen voor hun eigen werk in de Nederlandse kinderopvang.

Verkopen

Muze (kindercentrum In de Wolken, Den Haag) heeft het idee om met de kinderen in Den Haag Met armbandjes te maken en die te verkopen aan de ouders. Brenda (kinderdagverblijf Uit de Kunst, Amersfoort) wil iets met de kinderen maken vanuit de filosofie van Reggio Emilia en dat tentoonstellen. Yvonne (Kinderopvang De Blauwe Bosmier, Amersfoort) wil met de kinderen van  de bso tekeningen en fotocollages maken, daarvan kaarten laten drukken en die verkopen. De opbrengst gaat dan naar SEWA.

Onderwijs

In India staan vrouwen onder aan de economische ladder. Zij werken 12 tot 18 uur per dag met hun kinderen op hun rug. Er zijn geen voorzieningen om kinderen op te vangen. Daardoor vinden zij later geen aansluiting met het reguliere onderwijs. Zo dreigt voor hen het hetzelfde lot als hun moeder, voorspelt FNV Mondiaal.

Lezen en schrijven
De Self Employed Womens Association (SEWA) zet zich in voor kinderopvang en heeft in de afgelopen jaren 27 kinderopvangcentra opgezet waar zo’n 900 kinderen worden opgevangen. Niet alleen krijgen deze kinderen een betere start, ook de moeders en zusjes krijgen zo de mogelijkheid om te leren lezen en schrijven.

Bron/Foto: FNV Mondiaal

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.