Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kanteel stopt met gastouderopvang

Kanteel

Kanteel Kinderopvang (Den Bosch) stopt met gastouderopvang. Vanaf 1 maart moeten de ouders van ongeveer tweehonderd kinderen die gekoppeld zijn aan ongeveer honderd gastouders op zoek naar een ander gastouderbureau.

Kanteel heeft afspraken gemaakt met Gastouderbureau Rosmalen voor gastouders en vraagouders die naar het bureau willen overstappen. Ouders zijn hierover per brief ingelicht. Dit vermeldt het Brabants Dagblad. Op het gastouderbureau werken vier bemiddelingsmedewerkers. Zij worden per 1 maart 2013 ontslagen.

Kaasschaafmethode
Net als andere kinderopvangorganisaties heeft Kanteel het moeilijk vanwege de overheidsbezuinigingen op de kinderopvangtoeslag. Waar andere organisaties bezuinigen op bestaande locaties in de dag- en buitenschoolse opvang, wil Kanteel juist niet bezuinigen via de ‘kaasschaafmethode’.

Omzet
Directeur Pauline Schellart zegt in het Brabants Dagblad: ‘We hebben ons de vraag gesteld: “waar gaan we op focussen in de toekomst?” Dan willen we de kinderopvang het liefst dichtbij en in samenwerking met het onderwijs organiseren. (…) Dan is gastouderopvang toch een hele andere tak van sport.’ Dat gastouderopvang minder dan één procent bijdraagt aan de omzet heeft ook een rol gespeeld in de keuze om te stoppen.

Bron: Brabants Dagblad
ANP Photo, Robin van Lonkhuijsem

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.