Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Is niet voldoen aan de 3F-taaleis reden voor ontslag?

Vanwege het coronavirus, en de impact die dit heeft op onderzoeken naar en eisen voor de kinderopvang, wordt de invoering van de taaleis uitgesteld naar 2025. Waar moet je straks precies aan voldoen? En wat is het gevolg als een medewerker daar op 1 januari 2025 niet aan voldoet? De infosheet van de BMK geeft antwoord.
AdobeStock

Ook

Registreren

2 REACTIES

  1. Ik ben sinds 2001 werkzaam in de kinderopvang. Ik ben opgegroeid in Nederland. Ik heb nu twee keer de luistertoets gedaan bij mijn werkgever. Het is vreemd maar de eerste keer had ik het beter gemaakt dan de tweede keer. Ik ben bijna 57 jaar en spreek vloeiend Nederlands. Waarom moeten wij als 50-plusser voldoen aan de 3 f toets terwijl we al zolang in de kinderopvang werken. Ik doe mijn werk met veel plezier en nu bestaat er een kans als ik de luistertoets niet haal ik ontslagen kan worden. Ik vind dit niet echt een mooi vooruitzicht.
    Waarom is er geen regel dat als je voor een bepaald jaar geboren en opgegroeid bent in Nederland de toets niet hoeft te doen.
    Er is al een schrijnend tekort aan personeel in de kinderopvang. Dus waarom de mensen ontslaan die al zolang in de kinderopvang werken en hun werk met liefde doen.

    Ik hoop dat de regel opnieuw bekeken kan worden en wij ons werk kunnen blijven doen.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.