Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Interactievaardigheden: waar ligt jouw talent?

Je maakt in je werk gebruik van verschillende pedagogische vaardigheden. In totaal zijn er zes interactievaardigheden benoemd: sensitieve responsiviteit, respect voor autonomie, praten & uitleggen, structuur & continuïteit, ontwikkelingsstimulering en het begeleiden van interacties. Weet jij in welke van deze zes jij goed bent en ook waar je nog moet leren? Doe de test!
Waar ben jij goed in in je werk? Test je interactievaardigheden!
Waar ben jij goed in in je werk? Test je interactievaardigheden!

Deze test bestaat uit zes vragen en per vraag zes antwoorden. De test is gemaakt door pedagoog Marleen Kerstens van Kioppe Bewuste Kinderopvang. Vul de test in en bekijk na afloop welke letter  (A tot en met F) je veel hebt ingevuld en welke juist weinig. Iedere letter staat symbool voor één interactievaardigheid. Bespreek de uitkomst ook met je leidinggevende en collega’s om te zien of zij zich in de uitkomst herkennen.

Bootcamp Interactievaardigheden

Ben je er over uit aan welke interactievaardigheden je nog moet werken? Kom op 29 mei naar de Bootcamp Interactievaardigheden van tijdschrift Kinderopvang in Ede. Daar kun je in doe- en kennissessies werken aan de interactievaardigheden van jouw keuze. Bekijk hier het programma >>

Download hier de test:

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.