Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Infosheet: gescheiden ouders en de kinderopvang

Een kind met gescheiden ouders vergt goede communicatie en afspraken tussen de kinderopvang én ouders. Daarom heeft de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK) een infosheet gemaakt voor ouders (én kinderopvang) over dit soort situaties.
gescheiden ouders
Beeld: iStock

Als ouders gaan scheiden en gebruikmaken van kinderopvang, is het belangrijk om daar goede afspraken over te maken. Met elkaar én met de opvangorganisatie. Dit geldt ook wanneer ouders al gescheiden zijn en zij samen of alleen kinderopvang willen voor hun kind.

Verantwoordelijkheden ouders en kinderopvang

De infosheet over gescheiden ouders is gemaakt voor ouders, maar is zeker ook interessant voor houders, directeuren, managers en medewerkers in de kinderopvang. Want welke verantwoordelijkheden hebben gescheiden ouders in het contact met de kinderopvangorganisatie? En wat kunnen deze ouders van de kinderopvangorganisatie verwachten? Mag je als kinderopvangorganisatie bijvoorbeeld informatie over het kind aan een niet-gezaghebbende ouder geven? En moet het contract worden aangepast bij een scheiding?

Op deze pagina van BOinK kun je de infosheet ‘Scheiden in de kinderopvang’ downloaden >>

Het is 15.00 uur, de kinderen komen binnen. Hun binnenkomst geeft altijd een vrij duidelijk beeld van de stemming in de groep en ook van wie er niet zo’n fijne dag hebben. Na vele ‘haai’s, hoi’s’ en de nodige knuffels passeert de zevenjarige Thijs me. Hij ziet bleek, mompelt z’n begroeting en zoekt geen oogcontact. Ik krijg er meteen een vervelend gevoel bij, dit is niet zomaar een schooldingetje… Lees hier hele column van pm’er Jacqueline Butti over Thijs, wiens ouders net gescheiden zijn >> [PREMIUM]

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.