Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Informatiebijeenkomsten over uitbreiding uren VVE

Brancheorganisatie Kinderopvang organiseert samen met Sociaal Werk Nederland ook in oktober informatiebijeenkomsten over de urenuitbreiding voorschoolse educatie. Ed Buitenhek legt tijdens de bijeenkomsten een aantal uitvoeringsscenario's uit, om te voldoen aan de verplichte 16 uur voorschoolse educatie vanaf augustus 2020.
iStock

Minister Arie Slob (onderwijs) maakte bekend dat het wijzigingsbesluit wat betreft de verplichte urennorm van 16 uur voorschoolse educatie (VE) per week aan doelgroeppeuters, wordt uitgesteld van 1 januari 2020 naar 1 augustus 2020.

Brancheorganisatie

Dat betekent zeven maanden uitstel, waar onder andere de Brancheorganisatie Kinderopvang zich hard voor maakte. Directeur Magda Heijtel is blij met het uitstel. ‘Dit geeft ruimte voor ondernemers om zich goed te prepareren waar dat nodig is.’

Bijeenkomsten

Om ondernemers verder te informeren over het Wijzigingsbesluit basisvoorwaarden kwaliteit voorschoolse educatie zijn er twee nieuwe bijeenkomsten gepland in oktober, waar zij bijgepraat worden over de beleidsplannen en de stand van zaken van het voorgenomen Wijzigingsbesluit. Ed Buitenhek geeft toelichting op de beleidsplannen en gaat in op een aantal uitvoeringsscenario’s. Daarnaast is er tijdens de bijeenkomsten ruimte om ervaringen en ideeën uit te wisselen, vragen te stellen en praktijkvoorbeelden in te brengen.

Data en tijden

Deelname is gratis. De inschrijvingen verlopen via Sociaal Werk Nederland (klik op de link achter de data).

  • Donderdag 3 oktober 2019, 10.00 – 13.00 uur in De Belgische Keizer in Zwolle. Klik hier
  • Vrijdag 4 oktober 2019, 10.00 – 13.00 uur in Utrecht. Klik hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.