Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Humankind neemt kinderopvang Struin over

Kinderopvang Struin in Nijmegen is onderdeel geworden van de grote maatschappelijke kinderopvangorganisatie Humankind. Dit betekent niet het einde van dit unieke concept waarbij kinderen altijd in de natuur zijn, maar samen willen zij nieuwe Struin-locaties openen en 'meer kinderen laten struinen', aldus Matthijs de Gruijter, oprichter van Struin.
humankind-neemt-kinderopvang-struin-over
Foto: Struin

Kinderen in contact brengen met de natuur, leren over de natuur en bewust omgaan met wat de natuur te bieden heeft. Dat is het doel van Struin, een natuurpedagogisch centrum met negen bso’s en één kinderdagverblijf in Nijmegen en omgeving, dat zich richt op de ontwikkeling van kinderen midden in de natuur.

Financiële positie versterken

Omdat het lastig is om structureel de bedrijfsvoering rond te krijgen, is Struin per 1 september 2023 onderdeel geworden van Humankind. ‘Humankind kan ons vanuit hun gedegen bedrijfsvoering en stevige financiële positie versterken’, zegt Struin-oprichter Matthijs de Gruijter. ‘Daarnaast biedt zij ons de kans om te groeien en meer kinderen te laten struinen.’

‘Waardevolle toevoeging voor Humankind’

De overname betekent dan ook niet het einde van dit unieke natuurpedagogiekconcept, want samen willen zij nieuwe Struin-locaties openen. Humankind zegt zich ervoor in te zetten dat Struin haar identiteit behoudt. Robin Alma, bestuurder van Humankind: ‘Het unieke concept van Struin is voor Humankind een waardevolle toevoeging, naast ons reguliere aanbod voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar. Ouders en kinderen kiezen vaak voor een combinatie. In de toekomst willen we die combinatie op steeds meer plekken samen aanbieden.’

Bron: Struin

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.