Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Humanitas neemt bso-formule Eisvrij over

Kinderopvang Humanitas heeft het Rotterdamse bedrijf en bso-formule Eisvrij overgenomen. Eisvrij werd in 2011 opgericht als alternatief voor traditionele buitenschoolse opvang. Humanitas wil met de overname haar aanbod verbreden.
Frida Noordzij

Met opvang van 25.000 kinderen in 450 locaties is Kinderopvang Humanitas een grote speler binnen de kinderopvangsector. Humanitas werkt al een tijd samen met Eisvrij. Ze openden samen een bso-locatie in Rotterdam Delfshaven voor kinderen van vijf basisscholen. Met Eisvrij gaan kinderen buiten op pad en maken op een verrassende manier kennis met de stad Rotterdam. De kinderen weten vooraf niet wat ze gaan doen, en krijgen op soms hele bijzondere plekken een kijkje achter de schermen bij bedrijven en organisaties in de stad.

Omgeving ontdekken

‘Eisvrij is innovatief en past in onze visie dat kinderen de mogelijkheid moeten krijgen hun talenten én hun eigen omgeving te ontdekken. Ze maken kennis met diverse beroepen en de lokale, sociale wereld om hen heen’, vertelt Sacha Ausems, bestuursvoorzitter van Kinderopvang Humanitas, over de overname. De kinderopvangorganisatie wil met de overname innoveren en haar aanbod in kindontwikkeling verbreden.

Formule uitbouwen

Oprichter Jos Verveen blijft verbonden aan Eisvrij en ziet in Humanitas een sterke partner om de formule verder uit te bouwen. ‘Het netwerk, de kennis en ervaring van Kinderopvang Humanitas helpen natuurlijk enorm en we kijken op dezelfde manier naar de ontwikkeling van kinderen. We zijn in gesprek met diverse scholen over de vraag hoe je kinderen niet alleen ná, maar ook ónder schooltijd in contact kunt brengen met de praktijk. Daarbij willen we ons aanbod maximaal toegankelijk maken voor kinderen wiens ouders het financieel zwaar hebben. De bedrijven waar we mee samenwerken in de regio Rotterdam, vragen daar ook nadrukkelijk om’, reageert Verveen.

In het decembernummer Kinderopvang besteden wij uitgebreid aandacht aan de samenwerking tussen Kinderopvang Humanitas en Eisvrij. Wij gingen mee op pad met pm’ers van Humanitas en een medewerker van Eisvrij. Lees de reportage ‘Wij hebben eisvrij!’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.