Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verdeling 60 miljoen voor peuters bekend

Gemeenten krijgen vanaf mei extra geld om opvang voor peuters die nu nog geen recht op kinderopvangtoeslag of VVE-subsidie mogelijk te maken. Hoe wordt dit bedrag over gemeenten verdeeld?
1. Verdeling 60 miljoen euro.jpg
Wat krijgt welke gemeente van de beloofde 60 miljoen eruo voor opvang van alle peuters? - Foto: PicScout

Minister Asscher kondigde afgelopen april aan dat de 60 miljoen voor de opvang van peuters die nu nog tussen wal en schip vallen, te financieren. Al op Prinsjesdag werd het bedrag van 60 miljoen euro voor deze operatie benoemd. Dit geld wordt vanaf mei 2016 naar gemeenten overgeheveld. Eerst 10 miljoen euro en dit bouwt op tot gemeenten 60 miljoen euro te besteden hebben.

Wet Oke

Gemeenten krijgen verschillende bedragen uitgekeerd, afhankelijk van het aantal peuters dat voor deze regeling in aamerking komt. Het bedrag varieert per jaar, ook omdat gemeenten vanaf 2016 helemaal geen decentralisatie-uikering in het kader van de Wet Oke krijgen. Dit valt samen met de ingangsdatum van de harmonisatie. Werkende ouders die gebruikmaken van peuteropvang hebben na 2018 ook recht op kinderopvangtoeslag, net als ouders die gebruikmaken van het kinderdagverblijf of de gastouder.

Overzicht van gemeenten

Adviesbureau Buitenhek zette op een rij wat al deze financiële aanpassingen inhouden voor het budget per gemeente. Zij schetsen de situatie in 2016 tot en met 2021. Blader door het foto-overzicht om te kijken wat jouw gemeente krijgt:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.